Halloween tekeningen: gruwelijk mooi!

U bent hier

halloween tekeningen horror

Trick or Treat! 31 oktober is het weer zover, de nacht van uitgeholde pompoenen met brandende kaarsen, de nacht van enge maskers en kinderen die verkleed langs de deuren gaan. Het is ook de tijd dat er weer veel Halloween tekeningen verschijnen van zombies en andere gruwelijke portretten…

De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november.  In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond.  Het is tevens de dag dat volgens de Kelten de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

Het feest kwam met Ierse en Schotse emigranten naar de Verenigde Staten en Canada. In de loop der eeuwen vermengden diverse tradities van verschillende culturen zich met het feest, waardoor we Halloween nu in zijn huidige vorm kennen: een feest waarbij verklede kinderen snoep ophalen door in het donker langs huizen te gaan die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, de Jack-o'-lanterns.  

halloween tekeningen zombie

Het oorspronkelijke Ierse gebruik hing weliswaar samen met een Keltische heidense traditie, maar was in wezen op christelijke wijze ingevuld. Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horroroutfits. 

Halloween tekeningen

Door tekenaars, cartoonisten en karikaturisten worden er deze periode weer veel Halloween tekeningen gemaakt. Soms vereeuwigen ze zelfs live tijdens een Halloween Party mensen met gespleten schedels, hakbijlen en messen in hoofden of stukken afgerukt vel op het papier. 

halloween tekeningen

De Halloween party in Amsterdam is het Halloween feest van Nederland. Ook hier wordt het steeds populairder om te griezelen en te gruwelen met Halloween, waarbij het soms niet bloederig genoeg kan. Of er tijdens dit evenement live Halloween tekeningen worden gemaakt, geen idee. 

Wel weet ik dat de Halloween tekeningen die bij dit artikel zijn afgebeeld het werk is van Sean Gardner en Nick Mitchell uit de Verenigde Staten. Zij behoren tot de top van tekenaars daar, wanneer het aankomt op Halloween tekeningen. Gruwelijk echt worden de mensen afgebeeld. 

Reacties