Le Grand Depart in karikatuur

U bent hier

Over enkele dagen staat Utrecht op zijn kop. Donderdag worden de ploegen gepresenteerd en in de hele stad zijn al overal activiteiten, zelf doe ik zaterdag mee in Hoog Catharijne. Al wekenlang stijgt de spanning, Utrecht hunkert naar het langverwachte moment van de Grand Départ in Utrecht. En zaterdag is het zover. 

De eerste etappe van de Tour de France begint zaterdag 4 juli, dan rijden de wielrenners een individuele tijdrit van 13,7 kilometer. Om 14.00 uur start de eerste wielrenner en elke minuut later begint de volgende wielrenner aan zijn tijdrit.  In totaal doen er 198 wielrenners mee.

De tweede etappe is zondag 5 juli vanaf 13.45 en dan wordt het racen geblazen. Via de stad Utrecht rijden de wielrenners naar Neeltje Jans in de provincie Zeeland, een route van maar liefst 166 kilometer.  

V&D 
Zelf doe ik mee aan de activiteiten op zaterdag 4 juli vanaf 11.00 uur. Bij de hoofdingang van de V&D in Hoog Catharijne gebeurt er dan van alles. Zo is er rond het middaguur een fietscompetitie waarbij de winnaar een helikoptervlucht kan winnen en het peloton zondag vanuit de lucht kan volgen.  Er zullen Franse hapjes zijn en monseigneur Ibelings treedt op en maakt er voor de liefhebber speciale Tour de France karikaturen van mensen die een rondje om de Dom fietsen. 

Reacties